VIRTUAL REALITY
Brug Virtuel Reality som recovery-understøttende aktivitet. Virtual Reality kan anvendes, som en del af recovery-forløb, hvor teknologi skaber trygge rammer for kreativ udfoldelse, socialisering og mindfulness.
VR giver deltagerne mulighed for at udforske nye verdener og oplevelser i et roligt og støttende miljø, som kan bidrage til øget velvære, reduceret stress og styrket fællesskab.
Vi tilbyder
Grønt Sind tilbyder både undervisning, udvikling og konsulentbistand inden for brug af VR
Faglige inspirationsoplæg
Om brug af VR-som recovery-understøttende aktivitet
Hands-on kurser
Om brug af VR og recovery-understøttende VR-oplevelser
Konsulentbistand og faglig sparring
Til implementering af VR som recovery-understøttende aktivitet med inddragelse af medarbejdere og brugere
Eksempler på VR-aktiviteter
Virtuel Livshistoriefortælling
Virtuel Livshistoriefortælling – recovery gennem digitale minder
Virtuel Livshistoriefortælling er en recovery-understøttende VR-aktivitet, hvor deltagere udforsker steder, der har haft særlig betydning i deres liv. Gennem VR kan de genbesøge barndomshjem, feriesteder eller andre meningsfulde steder og dele deres oplevelser i trygge rammer. Disse fortællinger skaber en platform for selvforståelse og fællesskab, hvor samtaler om identitet og livserfaringer kan udvikle sig. Aktiviteten kombinerer teknologiens styrker med recovery-principper for at hjælpe deltagere med at reflektere, finde mening og skabe fælles forståelse i gruppen.
Virtuel Naturoplevelse
Nær Naturen
Nær Naturen er en VR-app, der tilbyder brugerne en tryg ramme til at træne dyb vejrtrækning, mens de befinder sig i afslappende, danske naturomgivelser som skove, søbredder eller strande. Guidede meditationer og beroligende naturlyde støtter deltagerne i at aktivere det parasympatiske nervesystem, som hjælper kroppen med at finde ro og balance.
Vil du vide mere?
Kontakt mig for en indledende drøftelse af, hvilket potentiale Virtual Reality kan have for jeres brugergrupper. Kurser og undervisning tilpasses jeres behov og tager højde for jeres nuværende erfaringer med teknologi i den recovery-understøttende praksis.